— Görögszéna levél, morzsolt

Görögszéna levél, morzsolt, 50g

A görögszénát, más néven lepkeszeget, a legrégebbi korok óta ismert gyógynövényként tartják számon. Gyógyászati értékét az indiai, egyiptomi (arab), görög, kínai népi és tudományos gyógyászatban kiemelkedőnek tartják; ezen országokban általánosan fogyasztják. Közvetlen feldolgozásával számos szabadalmaztatott gyógyszer készül. Gyógyhatását elsősorban a szteroid jellegű szaponinoknak és a nyálkás rostoknak tulajdonítják. Előbbiek gátolják a koleszterin felszívódását és szintézisét, a rostok a vércukorszint csökkentését segíthetik.

Étkezési felhasználást tekintve igen népszerű fűszer a Közel-Keleten és Indiában. Ízesítenek vele chutney-t, sambhart, és fűszerkeverékek alkotóeleme is. Színezőanyagként is alkalmazzák, pl. sajtokhoz.

Szárított leveleit összetörve ízesítik a curry ételeket. Főzelékekhez, szószokhoz, mártásokhoz is kiváló fűszer. Kesernyés íze a juharcukorra hasonlít, ezért az USA-ban a valódi juharcukrot is pótolják vele.

Allergén információ: A termék zellert, szezámmagot, mustármagot és búzalisztet is feldolgozó üzemben készült. Adalékanyag, tartósítószer és GMO mentes.

Származási hely: India

Száraz, fénytől védett helyen tárolandó!

Ár: 995,-Ft

(829 Ft + ÁFA)

Kiszerelés: 1 darab

 
Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.