Itt található a Kutir Kalendárium azok számára, akik tudatosabban szeretnék tervezni a napjaikat azok természetének figyelembe vételével, illetve néhány szép kép azok számára, akik szeretnék otthonukba csempészni a keleti kultúra világát, szimbológiáját.

Az utazás egyik legizgalmasabb része számunkra mindig az új kultúrák megismerése, egy-egy új hely felfedezése, ismerkedés a helyi lakosokkal művészekkel és a lehetőség hogy egy picit az ő szemükön keresztül szemléljük a világunkat. Minden utazásról spirituális és materiális emlékekkel térünk haza, a helyi piacokon és kis boltokban rengeteg olyan dologra lehet lelni, amit itthon nem találunk meg. A globalizáció terjedésével egyre több helyen tömeggyártású cikkek veszik át a helyi kézművesek, művészek által készített csodás dolgokat. A mi célünk elhozni a világ egy pici szegletét itthonra is, ezzel is támogatva azokat a családokat, művészeket, kézműveseket, akik alkotásaikkal olyan sok szép emléket hoztak az életünkbe. Segíteni nekik hogy tovább folytassák mesterségüket és a fenntartsák az országuk, népük hagyományait hogy még sok évig szerezhessenek örömöt az utazóknak, zarándokoknak.

Bemutatjuk partnereinket:

Surendra egyike a művészeknek, aki megalkotta a kézzel festett, részletekben gazdag mandalákat, thangkákat, amelyeket az oldalunkon megtalálhattok. Pokharában találkoztunk először 2010-ben, azóta már Kathmanduban is van boltja ahol gyönyörű alkotások közül lehet válogatni. A másik képen egy művésztársa épp egy Kalachakra mandalát fest.

Egy csipetnyi Kelet

Yantra Naraszimha #2

1,800 Ft (Nettó: 1,417 Ft)

Méret: 12x12cm

Tetszik, megosztom:

A bejárati ajtó fölé kell helyezni. Védelmet hoz, és szerencsét is, mert ebben a yantrában megjelenítésre kerültek Naraszimha Istennő partnerei is, Laksmi, Bhúmi és Níla is, így nagyon sok rétű áldást is rejt magában ez a yantra!

A jóga, és az ajurvéda mellett egyre nagyobb figyelmet kapnak egyéb szanszkrit eredetű szavak, tanok. A szanszkrit nyelvben a yan szótag jelentése, hogy előállított, a –tra toldalék pedig emelkedettséget jelent. A yantrák tehát olyan geometriai ábrák, amelyekben mindig szerepel egy mantra is. Ezek szanszkrit szótagok, melyek alapvetően istenségeket vagy kozmikus erőket képviselő „gondolatformák”, melyek hangrezgések útján fejtik ki jótékony hatásukat.

Olyan misztikus minták, amelyet a hindu liturgiában és a meditáció során használnak, főként az indiai vallások tantrikus hagyományaiból. Díszítésre is használják esztétikai és szimmetrikus tulajdonságaik miatt. A meghatározott yantrák hagyományosan meghatározott istenségekhez és/vagy bizonyos típusú energiákhoz kapcsolódnak, amelyeket adott feladatok, fogadalmak elvégzésére használnak, ezek lehetnek materialista vagy spirituális jellegűek. Nagy jelentőséggel bírnak a hinduizmusban, dzsainizmusban és a buddhizmusban.

Méretek 12 × 12 cm
Méret

XS (extra kicsi)

Thangka-Mandala

Yantra

Reviews

There are no reviews yet.

Legyen az első, aki értékeli “Yantra Naraszimha #2” terméket

Kedves Vásárlóink! Weboldalunk a következő néhány napban fejlesztés alatt áll. Ha bármilyen hibát vagy problémát tapasztalnak megrendelésük leadásakor, kérjük, jelezzék nekünk, hogy segíthessünk! Köszönjük a megértést és türelmüket!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.