Kibővített Dosha test

Az Ajurvédában a “Prakriti” az egyén egyedi alkatára vagy természetes testfelépítésére utal. Ez lényegében az egyén fizikai, mentális és érzelmi jellemzőinek az átfogó leírása, amely iránymutatást ad ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet éljünk. A “Prakriti” vagyis a meghatározó fizikai testalkatunk a fogantatás pillanatában kialakul, és az egyén egész életében viszonylag stabil marad. A mentális és érzelmi alkatunk az energiák egyensúlyának alakulásával viszont változhat, ezért érdemes a kibővített dósa tesztet akár időszakosan is kitölteni, ha úgy érzed felborult az egyensúly és szeretnéd megérteni melyik energia többlete okozza a problémát.

Az ájurvéda szerint minden ember egyedi felépítését (Prakriti) a három dósa egyensúlya határozza meg: Vata, Pitta és Kapha. Érdemes megjegyezni, hogy mindhárom megtalálható mindannyiunkban! Van, akinek egy domináns dósája van, lehet kettős dósa alkatod, amikor két dósa jellemzőit osztod meg, vagy bizonyos esetekben az alkatod lehet tridósa, ami azt jelenti, hogy a három energia egyenlő arányban befolyásolja a testfelépítésed.

Töltsd ki a tesztet és ismerd meg milyen az ajurvédikus felépítésed és aktuális energia egyensúlyod. Kitöltés után az eredményeidet elmentjük a profilodba ahol bármikor megnézheted és nyomon követheted tested változásait.

Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj, hogy elérhesd a tartalmat.