Amchur, szárított zöld mangó őrölve, fűszerszóróban, 50g

Itt található a Kutir Kalendárium azok számára, akik tudatosabban szeretnék tervezni a napjaikat azok természetének figyelembe vételével, illetve néhány szép kép azok számára, akik szeretnék otthonukba csempészni a keleti kultúra világát, szimbológiáját.

Az utazás egyik legizgalmasabb része számunkra mindig az új kultúrák megismerése, egy-egy új hely felfedezése, ismerkedés a helyi lakosokkal művészekkel és a lehetőség hogy egy picit az ő szemükön keresztül szemléljük a világunkat. Minden utazásról spirituális és materiális emlékekkel térünk haza, a helyi piacokon és kis boltokban rengeteg olyan dologra lehet lelni, amit itthon nem találunk meg. A globalizáció terjedésével egyre több helyen tömeggyártású cikkek veszik át a helyi kézművesek, művészek által készített csodás dolgokat. A mi célünk elhozni a világ egy pici szegletét itthonra is, ezzel is támogatva azokat a családokat, művészeket, kézműveseket, akik alkotásaikkal olyan sok szép emléket hoztak az életünkbe. Segíteni nekik hogy tovább folytassák mesterségüket és a fenntartsák az országuk, népük hagyományait hogy még sok évig szerezhessenek örömöt az utazóknak, zarándokoknak.

Bemutatjuk partnereinket:

Surendra egyike a művészeknek, aki megalkotta a kézzel festett, részletekben gazdag mandalákat, thangkákat, amelyeket az oldalunkon megtalálhattok. Pokharában találkoztunk először 2010-ben, azóta már Kathmanduban is van boltja ahol gyönyörű alkotások közül lehet válogatni. A másik képen egy művésztársa épp egy Kalachakra mandalát fest.

Egy csipetnyi Kelet

Ayurvéda: Mire keres gyógyírt
Termék ár
Thangka kategória
Méret
Karkötő méret

Fűszerek

Az indiai konyha alap fűszerei elengedhetetlen tartozékai konyhánknak, hozzájárulnak az egészséges életmód fenntartásához, tápláló ételeink elkészítéséhez.

Az indiai konyha lelke a fűszer. Az indiai fűszerek egzotikusak, intenzívek és lélekmelengetőek. Az indiai fűszereket egyaránt használhatjuk vegetáriánus ételek elkészítéséhez vagy épp húsos fogásokhoz is. A curry, a gyömbér vagy a kurkuma jellegzetes íze és illata gondolatban bárkit Indiába repít. A különleges indiai fűszerkeverékek, mint a tikka vagy tandoori massala pedig utánozhatatlan arányban tartalmazzák azokat az egyéb indiai fűszereket, amelyektől autentikus indiai étel lesz a végeredmény. Az indiai fűszereket azonban nem csak a főzéshez érdemes kipróbálni, hanem a holisztikus gyógyításban is. Az ájurvédikus gyógyászatban ezeknek a fűszereknek a testre gyakorolt jótékony hatását is kihasználják. A kurkumának például gyulladáscsökkentő hatása lehet, míg a mustármag a reumás panaszokat enyhítheti. Webshopunk izgalmas indiai fűszer kínálatában a fűszerekre kattintva bővebb leírást kaphatunk felhasználásukról és jótékony hatásukról is! Válogass kedvedre és találd meg a számodra hasznos fűszert a mesés Indiából!

1–16 termék, összesen 22 db

Kedves Vásárlóink! Weboldalunk a következő néhány napban fejlesztés alatt áll. Ha bármilyen hibát vagy problémát tapasztalnak megrendelésük leadásakor, kérjük, jelezzék nekünk, hogy segíthessünk! Köszönjük a megértést és türelmüket!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.