Itt található a Kutir Kalendárium azok számára, akik tudatosabban szeretnék tervezni a napjaikat azok természetének figyelembe vételével, illetve néhány szép kép azok számára, akik szeretnék otthonukba csempészni a keleti kultúra világát, szimbológiáját.

Az utazás egyik legizgalmasabb része számunkra mindig az új kultúrák megismerése, egy-egy új hely felfedezése, ismerkedés a helyi lakosokkal művészekkel és a lehetőség hogy egy picit az ő szemükön keresztül szemléljük a világunkat. Minden utazásról spirituális és materiális emlékekkel térünk haza, a helyi piacokon és kis boltokban rengeteg olyan dologra lehet lelni, amit itthon nem találunk meg. A globalizáció terjedésével egyre több helyen tömeggyártású cikkek veszik át a helyi kézművesek, művészek által készített csodás dolgokat. A mi célünk elhozni a világ egy pici szegletét itthonra is, ezzel is támogatva azokat a családokat, művészeket, kézműveseket, akik alkotásaikkal olyan sok szép emléket hoztak az életünkbe. Segíteni nekik hogy tovább folytassák mesterségüket és a fenntartsák az országuk, népük hagyományait hogy még sok évig szerezhessenek örömöt az utazóknak, zarándokoknak.

Bemutatjuk partnereinket:

Surendra egyike a művészeknek, aki megalkotta a kézzel festett, részletekben gazdag mandalákat, thangkákat, amelyeket az oldalunkon megtalálhattok. Pokharában találkoztunk először 2010-ben, azóta már Kathmanduban is van boltja ahol gyönyörű alkotások közül lehet válogatni. A másik képen egy művésztársa épp egy Kalachakra mandalát fest.

Egy csipetnyi Kelet

Római kömény egész, fűszerszóróban, 45g

600 Ft (Nettó: 472 Ft)

Egységár: 13 Ft / g

17 készleten

Tetszik, megosztom:

A római kömény nem azonos a hagyományos köménnyel, mind illatában, mind ízében eltérő. Ez a legelterjedtebb köményfajta. A római kömény egész és őrölt (Cuminum cyminum) vagy kumin nagyon univerzális fűszer, segíti az emésztésünket, segíti a vas felszívódását, sok benne a vas egyébként is – egy teáskanálnyi római köményben 1.4 mg vas található, ami kb. 1/5-e a szükséges napi vas bevitelnek. Minden kömény emésztést serkent, ha pl. rosszul vagyunk étkezés után, egy kis pirított római köményt érdemes fogyasztani és már oldódik is a probléma.

A hagyományos gyógyászatban is gyakran használt fűszernövény, sok indiai ételhez kölcsönzi különleges ízvilágát: pl. garam masala és többféle curry.

Római kömény a konyhában:

A római kömény mire használható? Római köményt már az elején belerakhatunk minden ételbe, a dahlokhoz (lencse), levesekhez, a legtöbb zöldséghez nagyon jól passzol. A hummuszban is midig van római kömény, ettől olyan finom. Az összes indiai joghurtos salátához adnak római köményt és koriandert fele-fele arányben, szárazon megpirítva, összeőrölve. Fekete sóval rakják bele a joghurtba. Ettől nagyon finom lesz a saláta. Főtt krumplit is összekarikázunk és belekeverhetjük ebbe a fűszeres joghurtba és már kész is a finom és egészséges krumpli saláta. A krumpliról egyébként érdemes tudni, hogy több benne a rost, mint a zabban. Tehát ha nem nyomjuk szét krumplipürének, vagy nem sütjük ki olajban, akkor egy nagyon egészséges étel. Addig a legegészségesebb, amíg nem kezdjük el megváltoztatni a szerkezetét.

Egész római kömény felhasználása:

  • az egész római köményt használhatjuk arra, hogy azon kezdjük el a pirítást, ettől nagyon ízes lesz az étel
  • lehet porrá őrölve használni a gyakran használt fűszermasszában

 

Allergén információ: A termék zellert, szezámmagot, mustármagot és búzalisztet is feldolgozó üzemben készült. Adalékanyag, tartósítószer és GMO mentes.

Származási hely: India

Száraz, fénytől védett helyen tárolandó!

Egész római kömény

Egész római kömény

Tömeg 45 g
Méretek 4.5 × 10 cm

Reviews

There are no reviews yet.

Legyen az első, aki értékeli “Római kömény egész, fűszerszóróban, 45g” terméket

Kedves Vásárlóink! Weboldalunk a következő néhány napban fejlesztés alatt áll. Ha bármilyen hibát vagy problémát tapasztalnak megrendelésük leadásakor, kérjük, jelezzék nekünk, hogy segíthessünk! Köszönjük a megértést és türelmüket!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.