Itt található a Kutir Kalendárium azok számára, akik tudatosabban szeretnék tervezni a napjaikat azok természetének figyelembe vételével, illetve néhány szép kép azok számára, akik szeretnék otthonukba csempészni a keleti kultúra világát, szimbológiáját.

Az utazás egyik legizgalmasabb része számunkra mindig az új kultúrák megismerése, egy-egy új hely felfedezése, ismerkedés a helyi lakosokkal művészekkel és a lehetőség hogy egy picit az ő szemükön keresztül szemléljük a világunkat. Minden utazásról spirituális és materiális emlékekkel térünk haza, a helyi piacokon és kis boltokban rengeteg olyan dologra lehet lelni, amit itthon nem találunk meg. A globalizáció terjedésével egyre több helyen tömeggyártású cikkek veszik át a helyi kézművesek, művészek által készített csodás dolgokat. A mi célünk elhozni a világ egy pici szegletét itthonra is, ezzel is támogatva azokat a családokat, művészeket, kézműveseket, akik alkotásaikkal olyan sok szép emléket hoztak az életünkbe. Segíteni nekik hogy tovább folytassák mesterségüket és a fenntartsák az országuk, népük hagyományait hogy még sok évig szerezhessenek örömöt az utazóknak, zarándokoknak.

Bemutatjuk partnereinket:

Surendra egyike a művészeknek, aki megalkotta a kézzel festett, részletekben gazdag mandalákat, thangkákat, amelyeket az oldalunkon megtalálhattok. Pokharában találkoztunk először 2010-ben, azóta már Kathmanduban is van boltja ahol gyönyörű alkotások közül lehet válogatni. A másik képen egy művésztársa épp egy Kalachakra mandalát fest.

Egy csipetnyi Kelet

Szakácskönyv: Kóstolj bele az ájurvédába

3,990 Ft (Nettó: 3,142 Ft)

Kiszerelés: 1 darab

4 készleten

Tetszik, megosztom:

Az ayurvédikus gyógyászat egyik alapköve, hogy egészségünk megőrzése a megfelelő táplálkozással kezdődik.

Hémangi szakácskönyve nem csak az indiai konyha rejtelmeibe vezet, de nagyszerűen összefoglalja, hogyan kapcsolódik össze test-alkat típusunk (dosha) és az ízek-ételek világa.

Mely táplálékok kedveznek nekünk és melyek okozhatnak problémát az egészségmegőrzésben.

Az ayurvédikus konyha testalkatunk szerinti különbözőségeinket és betegségeink eltérő kiváltó okait feltárva személyre szabott, természetes gyógymódot ajánl számunkra.

A Kóstolj bele az ájurvédába című szakácskönyv a természetes gyógymódként alkalmazott táplálkozás és az egészségmegőrzés ősi hagyományokon alapuló tudományába enged betekintést.

Ez a több ezer éves tudás minden ízében ajándék a ma emberének. Az egyént helyezi a középpontba: sajátos testtípusunkra, egyéni jellemzőinkre, egyszóval ránk koncentrál. Különbözőségeinket és betegségeink eltérő kiváltó okait feltárva személyre szabott, természetes gyógymódot ajánl számunkra. Az ájurvéda rendszerében valódi értelmet nyer a mondás: „Ami az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg.” Az ájurvédikus orvos számára a betegség állapota helyett az egyén eredendő, egészséges mivolta a kiindulópont, s ennek alapján állapítja meg a megfelelő étrendet és gyógymódot, amely ismét harmóniát teremt a beteg állapot helyett, illetve megőrzi meglévő egészségünket.

Az ájurvéda szerint az egészség megőrzésének három alappillére van: a megfelelő táplálkozás (áhára), az egészséges életmód (vihára) és a gyógynövények használata (ausadhi). A Kóstolj bele az ájurvédába az első alappillérrel, a táplálkozással foglalkozik. Ízletes gyógyszereket, ínycsiklandó recepteket kínál mindazoknak, akik hétköznapjaikban, konyhájuk birodalmában is szeretnék alkalmazni az ősi tudást szeretteik és önmaguk egészségének megőrzése, visszanyerése érdekében. A recepteken túl bepillantást nyújt az ájurvéda gyakorlati fortélyaiba is, melyek segítségével könnyen megállapíthatjuk, milyen testtípussal rendelkezünk, s hogy melyek azok a megfelelő, egyénre szabott ételek, melyek testi-lelki harmóniát, maradandó egészséget biztosítanak számunkra.

Olvass bele a könyvbe itt:

 

 

70 ínycsiklandozó ayurvédikus recept Indiából, az ízek és fűszerek hatása a szervezetünkre és gyakorlatias tanácsok az ayurvédikus étkezés és a testalkatunkhoz illő ételek áttekintésével.

Mit találsz a Kóstolj bele az ájurvédába könyvben?

  • 70 nagyszerű, könnyen elkészíthető receptet az indiai konyha változatos palettájáról színes ételfotókkal illusztrálva, 128 oldalon
  • gyakorlatias tanácsokat az ájurvédikus egészségmegőrzés alapjairól
  • leírást az indiai konyhában leggyakrabban használatos fűszerekről
  • megismerheted az ízek szervezetünkre gyakorolt hatását összekötve a test-alkat típusokkal
  • Hémangi Dévi Dászi szerző tanácsait

Ha kedvet kaptál, hogy kipróbáld, nézd meg rövid videónkat az indiai konyháról-főzésről, római köményről, a kurkumáról vagy próbáld ki fűszerválasztékunkat.

 

Reviews

There are no reviews yet.

Legyen az első, aki értékeli “Szakácskönyv: Kóstolj bele az ájurvédába” terméket

Kedves Vásárlóink! Weboldalunk a következő néhány napban fejlesztés alatt áll. Ha bármilyen hibát vagy problémát tapasztalnak megrendelésük leadásakor, kérjük, jelezzék nekünk, hogy segíthessünk! Köszönjük a megértést és türelmüket!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.