Rólunk

“Az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik”

– Lao Ce

A mi közös utunk 2010-ben Nepálban indult, amikor kis csapatunk nekivágott felfedezni a Himaláját és Ázsia titokzatos és magával ragadó világát. Hamar kiderült, hogy sok a közös pont az érdeklődési körünkben, így pár év eltelével együttműködésbe kezdtünk, elindítottuk a Vegafűszeray webáruházat és a hozzá kapcsolódó honlapot. Célunk, hogy másokkal is megosszuk az egészséges és természes életmód illetve gyógyászat iránti lelkesedésünket és szenvedélyünket.

Bemutatkozunk 🙂

Erika

Én vagyok a csapat logisztikusa és beszerzője. Munkám és hobbim révén is sokat utazom a nagyvilágban: 2011-2014 között Ázsiában – Mumbaiban és Bangkokban éltem és dolgoztam. Jelenleg is Ázsia és Európa különböző országai közt ingázva nyújtok háttér támogatást és két lovastúra között a következő úticélon-állomáson töröm a fejem. Nemrég új vállalkozásba is kezdtem, ajurvédikus gyógynövények mellett most bútor és lakberendezési tárgyakat is hozok Magyarországra India, Thaiföld és Nepál térségeiből. Ha szívesen megnéznéd ezeket is, látogass el a lavidaorientalheritage.com oldalra, remélem ott is találkozunk! Szeretettel várlak 🙂

[Erika] Az Ayurvédával akkor találkoztam először, amikor Indiába költöztem. A rengeteg helyi fűszer, keveredve a különféle helyi “kuriózumokkal” és baktériumokkal, amelyek teljesen ismeretlenek voltak a szervezetem számára, sok emésztési problémát okoztak, és rendszeresen küzdöttem ételmérgezésekkel, ami komoly stresszt jelentett a szervezetemnek. Így ismerkedtem meg a Triphalával, ami segített rendbe tenni az emésztésemet és normalizálni a mindennapjaimat. Később Ashwagandhát is szedtem az általános dehidratált állapotomra és az immunrendszerem erősítésére. Így lépésről lépésre megismertem az összes többi alapvető ayurvédikus terméket.

Kriszti

Kriszti fogja össze és intézi a napi teendőket, ő kis családi csapatunk ‘motorja’. Két kislánya mellett ráérő idejében utazásokat szervez, lovagol, salsát tanít és mindig valami újat tanul: legyen az ayurvéda, asztrológia vagy archaikus rendszerelmélet.

[Kriszti] Az első tapasztalatom az Ayurvédával a Shatavari, a női hormonok kiegyensúlyozására szolgáló gyógynövényes kezelés volt, amely segített enyhíteni a korábban fájdalomcsillapítókon átszenvedett menstruációs napokat. Télen Amlát szedünk a gyerekeinkkel, és élvezzük, hogy a téli időszakokat tartós megfázás és köhögés nélkül vészeljük át. Ezeket a táplálékkiegészítőket aztán a közvetlen családtagjainknak ajánlottuk, például a szüleinknek szív- és keringési problémákra, vagy akár ízületi problémákra. Így az Ayurveda a mindennapi rutinunk részévé vált.

Partnerek és Beszállítói történetek – bemutatkozó:

LaVida Oriental Heritage, a beszédes bútorok boltja

Idén elindult egy új vállalkozásunk, a LaVida Oriental Heritage, ahol keleti stílusú kézzel faragott, egyedi tömörfa bútorokat, és a régióra jellemző helyi kézművesek által készített ázsiai dekorációs tárgyakat találtok. Festett bambuszból készült rizskosarak; réz gongok és mangosztán térelválasztó paravánok mellé hoztunk nektek gyönyörű kézi faragású szimbólumokkal díszített mangó- és tikfa bútorokat.

Látogass el a honlapunra és válogass kedvedre szebbnél szebb egyedi keleti bútoraink és ázsiai lakberendezési termékeink közül: www.lavidaorientalheritage.com Lakberendezés. Másképp.

Nepáli és tibeti mandalák és thangkák

Surendra egyike a művészeknek, aki megalkotta a kézzel festett, részletekben gazdag mandalákat, thangkákat, amelyeket az oldalunkon megtalálhattok. Pokharában találkoztunk először 2010-ben, azóta már Kathmanduban is van boltja ahol gyönyörű alkotások közül lehet válogatni. A másik képen egy művésztársa épp egy Kalachakra mandalát fest.

Partnereink akiket jó szívvel ajánlunk