Ájurvédikus tippek, hogy elviseld a kánikulát

Ájurvédikus tippek, hogy elviseld a kánikulát

Summer landscape in mountains and the blue sky

🌻 Élvezd a hajnali napfürdőt
Kezd a reggelt napkeltekor egy 10-15 perces sétával, amikor az első napsugarak az arcodat és bőrödet érve stimulálják a pittát. Az ájurvéda szerint ez hangulatjavító és segíti a kreativitást. Emellett serkenti a szervezet D-vitamin termelését, amely fontos szerepet játszik a kálcium felszívódásában, és erősebb csontokhoz vezet.
🌻 Maradj hidratált
Igyál legalább 2,5 liter vizet naponta, hogy kompenzáld az izzadást és megelőzd a fáradtságot.
🌻 Fogyassz hűsítő ételeket
Erről már többször írtunk, de ilyenek a leveles zöldek, a kókusz, az uborka, a sárga- és görögdinnye, a joghurt. A salátákba tegyél korianderzöldet, petrezselyemzöldet, lucernacsírát. Kerüld a fűszeres, bő olajban sült ételeket, az alkoholt, a koffeint.
🌻 Hidratálj kókuszolajjal
Helyezd a kókuszzsírt üvegestől langyos vízbe, hogy felolvadjon. Vékonyan vidd fel az egész testedre, így bőröd rugalmas, puha marad, s a kókuszolaj hűvösen tart.
🌻 Használd az aromaterápiát
Kenj egy-egy csepp szantálfa illóolajat a halántékodra, a homlokodra, a torkodra és a csuklódra. Az ájurvéda szerint ez nagyon jól nyugtatja a pittát.
🌻 Változtass az alvási rutinon
Ha nagyon nagy a hőség, érdemes kicsit később, 10-11 óra körül lefekedüni. Az ájurvéda azt javasolja, ilyenkor aludj a jobb oldaladon, amely megnyitja a bal orrlyukat, a hűsítő holdnak megfelelő finom energiacsatornát.

Fotó: solominphoto, Oleksander Ryzhkov

Tetszik, megosztom: