Itt található a Kutir Kalendárium azok számára, akik tudatosabban szeretnék tervezni a napjaikat azok természetének figyelembe vételével, illetve néhány szép kép azok számára, akik szeretnék otthonukba csempészni a keleti kultúra világát, szimbológiáját.

Az utazás egyik legizgalmasabb része számunkra mindig az új kultúrák megismerése, egy-egy új hely felfedezése, ismerkedés a helyi lakosokkal művészekkel és a lehetőség hogy egy picit az ő szemükön keresztül szemléljük a világunkat. Minden utazásról spirituális és materiális emlékekkel térünk haza, a helyi piacokon és kis boltokban rengeteg olyan dologra lehet lelni, amit itthon nem találunk meg. A globalizáció terjedésével egyre több helyen tömeggyártású cikkek veszik át a helyi kézművesek, művészek által készített csodás dolgokat. A mi célünk elhozni a világ egy pici szegletét itthonra is, ezzel is támogatva azokat a családokat, művészeket, kézműveseket, akik alkotásaikkal olyan sok szép emléket hoztak az életünkbe. Segíteni nekik hogy tovább folytassák mesterségüket és a fenntartsák az országuk, népük hagyományait hogy még sok évig szerezhessenek örömöt az utazóknak, zarándokoknak.

Bemutatjuk partnereinket:

Surendra egyike a művészeknek, aki megalkotta a kézzel festett, részletekben gazdag mandalákat, thangkákat, amelyeket az oldalunkon megtalálhattok. Pokharában találkoztunk először 2010-ben, azóta már Kathmanduban is van boltja ahol gyönyörű alkotások közül lehet válogatni. A másik képen egy művésztársa épp egy Kalachakra mandalát fest.

Egy csipetnyi Kelet

Buddha Élete #3

57,150 Ft (Nettó: 45,000 Ft)

Méret: 49x67cm

1 készleten

Tetszik, megosztom:

Eredeti pamutvászonra kézzel festett kép
Származási hely: Nepál

Buddha Élete

Ezek a Thangkák Buddha spirituális megvilágosodás felé vezető útját szemléltetik. A buddhista filozófia Buddha életét tizenkét fő eseményre osztja. Buddha életének ezen cselekedetei a Thangka-festészet a Buddha életének tizenkét nagy tetteként ismert különleges festményműfajban meséli el. Ezek a kézi munkák Buddha megvilágosodásának történetét mesélik el. Buddha anyja egy fehér elefántról álmodik, amikor teherbe esik, majd megszüli Buddhát Lumbini kertjében, ahol születése után azonnal 7 lépést tesz előre. A thangka egyben a nagy jógivá válás útját is jelképezi: családi palotájának elhagyása, a palotán kívül élők fájdalmának és szenvedésének átélése, az a törekvése, hogy megoldást keressen az emberek nyomorára. Buddha böjtölni kezdett, és éveken át meditált, hogy megoldást találjon az emberek szenvedésére. Azonban minden tettével még mindig nem tudta elérni a kielégülés azon szintjét, amit akkor érzett, amikor egy kislány rizst adott neki, amit a Bodhi fa alatti meditációja során megevett. A Thangka a telihold éjszakáját is jelképezi, miután elérte a Nirvánát (örök béke), amikor Siddhartha Gautam hercegből Buddhává változott.

Méretek 49 × 67 cm
Méret

L (nagy)

Thangka-Mandala

Buddha, Zöld Tara thangka

Reviews

There are no reviews yet.

Legyen az első, aki értékeli “Buddha Élete #3” terméket

Kedves Vásárlóink! Weboldalunk a következő néhány napban fejlesztés alatt áll. Ha bármilyen hibát vagy problémát tapasztalnak megrendelésük leadásakor, kérjük, jelezzék nekünk, hogy segíthessünk! Köszönjük a megértést és türelmüket!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.