Hogyan készüljünk a télre? II. rész

Hogyan készüljünk a télre? II. rész

teli-napok

Hogyan készüljünk a télre, ayurvédikus módszerek dióhéjban II.rész

Ahogy lassan jön a hideg, nem csak a nátha és az influenza jelent veszélyt az egészségünkre. Nemzetközi kutatási eredmények azt mutatják, hogy a téli hónapokban gyakoribbak a szív- és érrendszeri problémák.

Habár ez nem közvetlenül az időjárás függvénye, de ilyenkor az erek összehúzodnak és emelkedhet a vérnyomás. A szív- és érrendszeri megbetegedések egyik fő kockázati tényezője a magas koleszterinszint. Magyarországon közel minden második embernek magas a koleszterin szintje.

A népi gyógyászat ajánlja a galagonyát, a fokhagymát és/vagy egyszerűen a mediterrán jellegű táplálkozást és persze elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, még ha csak tíz percet sétálunk naponta, már az is sokat segít. Napi 2 db banán mézzel talán az egyik leghatékonyabb szívműködést segítő kúra, de ha komolyabban foglalkozunk a szívünk egészségével, akkor érdemes megismerni az Arjuná-t.

Az ayurvédában a koleszterin-szint kezelésére és a szív –és érrendszer megőrzésére a Terminalia Arjuna fa kérgéből készült gyógynövény őrleményt, vagyis az Arjuná-t használják. Koleszterinszint-csökkentő hatása van és segít egészségesen tartani a szívet azáltal, hogy csökkenti a stressz, az idegesség negatív hatásait. Táplálja a szívizmokat és csökkenti az érelzáródás esélyét.

Az Arjuna természetes módon hangolja át a szívet a megfelelő működésre, optimalizálja a szívverést, segít kiegyensúlyozni a szívizom energiáját és optimalizálni a vérnyomást és a pulzusszámot.

Az étrendkiegészítő persze nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot, de nagy mértékben hozzájárulhat egészségünk fenntartásához és itt nyugodtan hagyatkozhatunk az ayurvéda több mint 5000 éves tapasztalatára ami már több milliárd embernek és jópár nemzedéknek bevált. 🙂

Az Arjunáról itt olvashatsz többet.

Tags: ,
Tetszik, megosztom: