Itt található a Kutir Kalendárium azok számára, akik tudatosabban szeretnék tervezni a napjaikat azok természetének figyelembe vételével, illetve néhány szép kép azok számára, akik szeretnék otthonukba csempészni a keleti kultúra világát, szimbológiáját.

Az utazás egyik legizgalmasabb része számunkra mindig az új kultúrák megismerése, egy-egy új hely felfedezése, ismerkedés a helyi lakosokkal művészekkel és a lehetőség hogy egy picit az ő szemükön keresztül szemléljük a világunkat. Minden utazásról spirituális és materiális emlékekkel térünk haza, a helyi piacokon és kis boltokban rengeteg olyan dologra lehet lelni, amit itthon nem találunk meg. A globalizáció terjedésével egyre több helyen tömeggyártású cikkek veszik át a helyi kézművesek, művészek által készített csodás dolgokat. A mi célünk elhozni a világ egy pici szegletét itthonra is, ezzel is támogatva azokat a családokat, művészeket, kézműveseket, akik alkotásaikkal olyan sok szép emléket hoztak az életünkbe. Segíteni nekik hogy tovább folytassák mesterségüket és a fenntartsák az országuk, népük hagyományait hogy még sok évig szerezhessenek örömöt az utazóknak, zarándokoknak.

Bemutatjuk partnereinket:

Surendra egyike a művészeknek, aki megalkotta a kézzel festett, részletekben gazdag mandalákat, thangkákat, amelyeket az oldalunkon megtalálhattok. Pokharában találkoztunk először 2010-ben, azóta már Kathmanduban is van boltja ahol gyönyörű alkotások közül lehet válogatni. A másik képen egy művésztársa épp egy Kalachakra mandalát fest.

Egy csipetnyi Kelet

Nepáli Rózsakvarc és Szantálfa karkötő

3,800 Ft (Nettó: 2,992 Ft)

Tetszik, megosztom:

Karkötő jelentése szimbológiában:

A “kar” cselekvést kifejező testrész, “kötő” mint összeköttetés, kapcsolódás, azaz az akarat összekapcsolása az adott ásvánnyal, anyaggal amiből készült, így a cselekvés tudatosításában segíthet. Hatása attól is függ melyik karon viseljük. A kéz, az akaratnak, a cselekvésnek a kifejezője. Amelyik kezünkkel írunk, az a tudatos gondolkodás kifejezési eszköze. Attól függően hogy valaki jobb vagy balkezes, függ hogy melyik kéz szimbolizálja a tudatos illetve a tudatalatti ént: pl jobbkezes embernek a bal keze szimbolizálja a tudatalattiját az agyi aszimmetria kapcsán. Ez a feminin oldalt, az érzelmekkel való kapcsolódást képviseli (ha valaki balkezes, ott a jobb kéz szimbolizálja ugyanezt). Míg a maszkulin energia oldal a munka, cselekvés, akarat, szándék, azaz racionális oldalunkhoz kötődik. Így attól függően érdemes kiválasztani melyik karon hordjuk, hogy az érzelmi, vagy a racionális téren szeretnék felhasználni a karkötő ásvány és faanyagainak hatását.

Rózsakvarc és Szantálfa karkötő

Rózsakvarc: A rózsakvarc felhasználása az ókorba nyúlik vissza. Már Kr.e. 800-600 körül része volt az asszírok és rómaiak művészetének és kézművességének, a rómaiak kezdték el használni ékszerként és dekorációként. Talizmánként viselték, erős gyógyító kőnek tartották. Az ókori egyiptomiak a szerelem és a szépség szimbólumaként tekintettek rá. A középkorban is a gyógyító hatásai miatt használták.
Csakra: szívcsakra

Szantálfa: A szantálfa nagyon szent a hindu ájurvédában, és szanszkritul chandana néven ismert. Illata finom és gazdag aromájú, melyet hosszú ideig megőriz. Gyógyhatása többrétű, kiegyensúlyozza és összehangolja a csakrák működését. Többezer éve használják ájurvédikus szertartásokhoz.

Karkötő szemek számainak jelentése:

27 szem

A „2”-es páros szám feminin energia, a lunáritás, a polaritás, az átgondoltság és a bölcsesség kifejezője. A „7”-es maszkulin páratlan szám a teremtett világ numerikus kifejezője, a „le-het-ős-egek” sikeres megvalósításában segít, valamint a cselekvések esetek és határok közötti megvalósítását támogatja. Marsikus és Szaturnikus rezgésű.
2+7=9. A „9”-es az utolsó egyjegyű páratlan szám, a továbblépést és a tapasztalatokon alapuló megvalósítást jelzi. Több idegen nyelvben az új szó jelentését is magában foglalja. (pl nuevo)
A 27 szem jelentése összegezve: a tudatosan és sikeresen megvalósítható lehetőségek realizálását támogatja.

21 szem

A „2”-es páros szám feminin energia, az „1”-es az első páratlan, maszkulin, szoláris szám. Jelentése a teremtés, kezdet, akarat, az egészséges önérvényesítő szándék kifejezője.
2+1=3. Páratlan maszkulin energia, a cselekvőképességhez szükséges belső harmónia, a priorizálás megjelenítője. Vénuszi rezgéseket hordoz.
A 21 szem jelentése összegezve: az átgondolt, bölcs cselekvésben támogatja a viselő személyt.

18 szem (gyermek méret)

Az „1”-es az első páratlan, maszkulin, szoláris szám. A teremtés, a kezdet az akarat, az egészséges önérvényesítő szándék kifejezője. A „8”-as az utolsó páros egyjegyű szám. Az egyensúly, a két agyfélteke közötti harmonikus együttműködést, információ áramlást támogatja. Vénuszi rezgéseket hordoz.
1+8=9. A „9”-es az utolsó egyjegyű páratlan szám, a továbblépést, a tapasztalatokon alapuló megvalósítást jelzi. Több idegen nyelvben az új szó jelentését is magában foglalja. A tanító kereteket szabályozó Szaturnikus rezgéssel összefüggésbe hozható.
A 18 szem jelentése összegezve: Támogatja a gyermeket hogy a korai iskolai években erőteljesen nyomott lexikális információkat egyensúlyba tartsa a még aktív gyermeki hatásokkal.

Rózsakvarc és Szantálfa karkötő méretek

Szemek nagysága változó: 7-10mm, így minden karkötő mérete picit eltér, de a következő méretekkel érdemes számolni.

27 szem

összehúzva: 22 CM

teljesen szétnyitva: 28 CM

21 szem

összehúzva: 17 CM

teljesen szétnyitva: 24 CM

18 szem

összehúzva: 15 CM

teljesen szétnyitva: 21 CM

A csukló körfogatára érdemes rászámolni 1-2 cm-ert és úgy választani méretet.

 

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Sandalwood , https://simple.wikipedia.org/wiki/Rose_quartz

 

Méret: Nepáli karkötők

18 szem, 21 szem, 27 szem

Reviews

There are no reviews yet.

Legyen az első, aki értékeli “Nepáli Rózsakvarc és Szantálfa karkötő” terméket

Kedves Vásárlóink! Weboldalunk a következő néhány napban fejlesztés alatt áll. Ha bármilyen hibát vagy problémát tapasztalnak megrendelésük leadásakor, kérjük, jelezzék nekünk, hogy segíthessünk! Köszönjük a megértést és türelmüket!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.