Itt található a Kutir Kalendárium azok számára, akik tudatosabban szeretnék tervezni a napjaikat azok természetének figyelembe vételével, illetve néhány szép kép azok számára, akik szeretnék otthonukba csempészni a keleti kultúra világát, szimbológiáját.

Az utazás egyik legizgalmasabb része számunkra mindig az új kultúrák megismerése, egy-egy új hely felfedezése, ismerkedés a helyi lakosokkal művészekkel és a lehetőség hogy egy picit az ő szemükön keresztül szemléljük a világunkat. Minden utazásról spirituális és materiális emlékekkel térünk haza, a helyi piacokon és kis boltokban rengeteg olyan dologra lehet lelni, amit itthon nem találunk meg. A globalizáció terjedésével egyre több helyen tömeggyártású cikkek veszik át a helyi kézművesek, művészek által készített csodás dolgokat. A mi célünk elhozni a világ egy pici szegletét itthonra is, ezzel is támogatva azokat a családokat, művészeket, kézműveseket, akik alkotásaikkal olyan sok szép emléket hoztak az életünkbe. Segíteni nekik hogy tovább folytassák mesterségüket és a fenntartsák az országuk, népük hagyományait hogy még sok évig szerezhessenek örömöt az utazóknak, zarándokoknak.

Bemutatjuk partnereinket:

Surendra egyike a művészeknek, aki megalkotta a kézzel festett, részletekben gazdag mandalákat, thangkákat, amelyeket az oldalunkon megtalálhattok. Pokharában találkoztunk először 2010-ben, azóta már Kathmanduban is van boltja ahol gyönyörű alkotások közül lehet válogatni. A másik képen egy művésztársa épp egy Kalachakra mandalát fest.

Egy csipetnyi Kelet

Shakyamuni Buddha

50,800 Ft (Nettó: 40,000 Ft)

Méret: 52x68cm

1 készleten

Tetszik, megosztom:

Eredeti pamutvászonra kézzel festett kép
Származási hely: Nepál

Shakyamuni Buddha

Buddha eredetileg Sidhartha Gautamként született ie 563-ban, Lumbiniben, Nepál nyugati részén, Suddhodhan király és Mayadevi királynő fiaként. Fiatal felnőttként a külvilággal való érintkezése arra késztette, hogy az élet mélyebb értelmét és a spirituális beteljesülést keresse. Feltételezik, hogy Gautam Buddhának több mint 500 inkarnációja volt, és az összes többi alternatív Buddhától megkülönböztetendő, Shakyamuni-ként (A Sakya rokoni csoport oroszlánja, Suddhodhana király fia) „Bodhi” vagy „Tudás” néven vált ismertté.

A Shakyamuni Buddha meditatív pózban (dhjána ászana) ül, keresztbe tett összezárt lábakkal, mindkét talpa látható. Egy lótusz virágon ül, más néven „padmasanán”. Sákjamuni Buddha a megvilágosodás pillanatában tanúként szólította a földet, amit jobb kezének ujjai jeleznek „bhumisparsha mudra”-ban, „a földet érintő gesztusban”. Ahogy a nap és a hold megállt, a világ összes teremtménye eljött, hogy felajánlja tiszteletét a Legfelsőbbnek, aki túllépett az egocentrikus létezés határain, megtapasztalva az önzetlen és felülmúlhatatlan megvilágosodást.

Méretek 52 × 68 cm
Méret

L (nagy)

Thangka-Mandala

Buddha, Zöld Tara thangka

Reviews

There are no reviews yet.

Legyen az első, aki értékeli “Shakyamuni Buddha” terméket

Kedves Vásárlóink! Weboldalunk a következő néhány napban fejlesztés alatt áll. Ha bármilyen hibát vagy problémát tapasztalnak megrendelésük leadásakor, kérjük, jelezzék nekünk, hogy segíthessünk! Köszönjük a megértést és türelmüket!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.