Itt található a Kutir Kalendárium azok számára, akik tudatosabban szeretnék tervezni a napjaikat azok természetének figyelembe vételével, illetve néhány szép kép azok számára, akik szeretnék otthonukba csempészni a keleti kultúra világát, szimbológiáját.

Az utazás egyik legizgalmasabb része számunkra mindig az új kultúrák megismerése, egy-egy új hely felfedezése, ismerkedés a helyi lakosokkal művészekkel és a lehetőség hogy egy picit az ő szemükön keresztül szemléljük a világunkat. Minden utazásról spirituális és materiális emlékekkel térünk haza, a helyi piacokon és kis boltokban rengeteg olyan dologra lehet lelni, amit itthon nem találunk meg. A globalizáció terjedésével egyre több helyen tömeggyártású cikkek veszik át a helyi kézművesek, művészek által készített csodás dolgokat. A mi célünk elhozni a világ egy pici szegletét itthonra is, ezzel is támogatva azokat a családokat, művészeket, kézműveseket, akik alkotásaikkal olyan sok szép emléket hoztak az életünkbe. Segíteni nekik hogy tovább folytassák mesterségüket és a fenntartsák az országuk, népük hagyományait hogy még sok évig szerezhessenek örömöt az utazóknak, zarándokoknak.

Bemutatjuk partnereinket:

Surendra egyike a művészeknek, aki megalkotta a kézzel festett, részletekben gazdag mandalákat, thangkákat, amelyeket az oldalunkon megtalálhattok. Pokharában találkoztunk először 2010-ben, azóta már Kathmanduban is van boltja ahol gyönyörű alkotások közül lehet válogatni. A másik képen egy művésztársa épp egy Kalachakra mandalát fest.

Egy csipetnyi Kelet

Zöld Tara Mandala

63,500 Ft (Nettó: 50,000 Ft)

Méret: 77x77cm

1 készleten

Tetszik, megosztom:

Eredeti pamutvászonra kézzel festett kép
Származási hely: Nepál

Tara sokféle formában nyilvánul meg. Tibetben ezek közé a formák közé tartozott a Zöld Tara Bhrikuti nepáli hercegnőként és Fehér Tara Kongjo (Vencseng hercegnő) kínai hercegnőként való megnyilvánulása.

Fehér Tara (Saraswati) a hosszú élethez kapcsolódik. A fehér tara ellensúlyozza a betegségeket, és ezáltal hozzájárul a hosszú élethez. Megtestesíti az együttérzés motivációját, és állítólag olyan fehér és ragyogó, mint a hold.

Zöld Tara az anyai energia inkarnációja, amely megvilágosodást kölcsönöz mind az egyénnek, mind a közösségnek. A Zöld Tara jelenlegi bemutatása a buddhizmusból származik, a 7. század körül.

A zöld tara (Khadiravani) általában a félelem elleni védelemhez és a következő nyolc elhomályosodáshoz kapcsolódik:

  • a büszkeséget képviselő oroszlánok
  • a téveszmét/tudatlanságot képviselő vad elefántok
  • a gyűlöletet és haragot jelképező tüzek
  • a féltékenységet jelképező kígyók
  • a rossz nézeteket képviselő banditák és tolvajok, beleértve a fanatikus nézeteket is
  • a kapzsiságot és a fösvénységet képviselő rabság
  • a vágyat és ragaszkodást jelképező árvizek
  • valamint a megtévesztett kétségeket képviselő gonosz szellemek és démonok.
Méretek 77 × 77 cm
Méret

L (nagy)

Thangka-Mandala

Buddha, Zöld Tara thangka, Mantra mandala

Reviews

There are no reviews yet.

Legyen az első, aki értékeli “Zöld Tara Mandala” terméket

Kedves Vásárlóink! Weboldalunk a következő néhány napban fejlesztés alatt áll. Ha bármilyen hibát vagy problémát tapasztalnak megrendelésük leadásakor, kérjük, jelezzék nekünk, hogy segíthessünk! Köszönjük a megértést és türelmüket!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.