Az ájurvéda népszerű a sztárok között is…

Az ájurvéda népszerű a sztárok között is…

celeb ajurveda ss

Az ájurvéda népszerű a sztárok között is, akik az egészségmegőrző praktikák használata mellett szívesen alkalmazzák a wellness és a szépségápolás területén, más kozmetikai és gyógyszeres alternatívák helyett.

🔴 Jennifer Aniston például szívesen fogyasztja a nyugató hatású ASHWAGANDA-t teában. Ez a készítmény növeli az immunrendszert, segít a memória, a koncentráció javításában, a stresszkezelésben.

🔴 Gwyneth Paltrow esküszik rá, hogy jó közérzetének alapja az ájurvédikus diéta. A pandémia alatt kezdett a doshájának megfelelően étkezni. Sok lencsét és zöldséget fogyaszt, amely biztosítja a telítettségérzést és a szükséges tápanyagokat a nap során.

🔴 Christy Turlington szupermodell nagyon komolyan veszi az ájurvédikus gyakorlatokat, a jóga végzését. Azt mondja, a rendszeres gyakorlás segített neki megbirkózni a kihívásokkal, kezelni a stresszt és formálta a szemléletét. A jóga révén ismerkedett meg az ájurvédával, és most már nincs visszaút számára.

Lehetővé teszi az emberek számára, hogy csökkentsék a stresszt és elérjenek egy magasabb tudatállapotot.

🔴 Jerry Seinfeld, az amerikai stand-up komikus és színész 40 éve gyakorolja a meditációt. Szerinte a meditáció olyan, mintha a test töltője lenne. Nyugalmat és békét hoz, amelynek páratlan előnyei vannak az agy működésének erősítésében.

🔴 Madonna vitalitása az egészségére fordított gyakorlatokon alapul. Pitta típusú, s az ájurvédikus étrendtől az ashtanga jóga gyakorálásig számos ájurvédikus praktikát alkalmaz. Madonna, a természetes gyógymódok híve, citromból, borókából és bergamotból készült illóolajokat használ a teljes ellazulás érdekében.

🔴 Az ájurvéda szerint a napot egy csésze meleg vízzel és citrommal kezdeni számos előnnyel jár. Felébreszti az emésztőtüzet, így a tested kész az ételekből származó tápanyagok felszívására. Emellett ez a szokás megszabadítja testedet a méreganyagoktól, és serkenti az anyagcserét. Beyoncé hisz a citromvíz gyógyító erejében, és beiktatta a napi reggeli rutinjába.

🔴 Az olajjal való öblögetés ősi módszer a szájhigiénia javítására. Eltávolítja a baktériumokat és méreganyagokat, segíti az emésztést, megelőzi a rossz szájhigiéniát. Shailene Woodley színésznő és aktivista szezámolajjal végzi az öblögetést, amely saját bevallása szerint elképesztő eredményeket hozott.

Az ájurvéda megnöveli az életminőséget, ezt egyre többen felismerik. Próbáld ki természetes gyógynövényeinket, ismerd meg ajurvédikus testalkat típusodat és az ehhez legjobban illő ételeket!

Tags: ,
Tetszik, megosztom: