Nepáli Türkiz és Rudraksha karkötő

3,800 Ft (Nettó: 2,992 Ft)

Tetszik, megosztom:

Karkötő jelentése szimbológiában:

A “kar” cselekvést kifejező testrész, “kötő” mint összeköttetés, kapcsolódás, azaz az akarat összekapcsolása az adott ásvánnyal, anyaggal amiből készült, így a cselekvés tudatosításában segíthet. Hatása attól is függ melyik karon viseljük. A kéz, az akaratnak, a cselekvésnek a kifejezője. Amelyik kezünkkel írunk, az a tudatos gondolkodás kifejezési eszköze. Attól függően hogy valaki jobb vagy balkezes, függ hogy melyik kéz szimbolizálja a tudatos illetve a tudatalatti ént: pl jobbkezes embernek a bal keze szimbolizálja a tudatalattiját az agyi aszimmetria kapcsán. Ez a feminin oldalt, az érzelmekkel való kapcsolódást képviseli (ha valaki balkezes, ott a jobb kéz szimbolizálja ugyanezt). Míg a maszkulin energia oldal a munka, cselekvés, akarat, szándék, azaz racionális oldalunkhoz kötődik. Így attól függően érdemes kiválasztani melyik karon hordjuk, hogy az érzelmi, vagy a racionális téren szeretnék felhasználni a karkötő ásvány és faanyagainak hatását.

Türkiz és Rudraksha karkötő

Türkiz: réz-, alumínium- és foszfortartalmú ásvány. A tibeti buddhizmusban a türkiz a védelem köve, de használták már az ókori egyiptomban és a perzsa birodalomban is. Nagyon érzékeny a külső hatásokra, így óvjuk a napfénytől és víztől.
Csakra: torokcsakra

Rudraksha: a rudraksha dél-kelet ázsia országaiban őshonos, elsősorban a himalája térségeiben nepálban és indiában, illetve indonéziában található meg. Az Ealocarpus nemzetségébe tartozó örökzöld fa gyümölcséből származik. A Rudraksha szó a Rudra (Shiva másik neve) és Aksha szóból származik, ami szemet jelent, és úgy gondolják, hogy a gyöngyök Shiva könnyei. Általában védelemként és mantrák, például Om Namah Shivaya éneklésére használják.

Karkötő szemek számainak jelentése:

27 szem

A „2”-es páros szám feminin energia, a lunáritás, a polaritás, az átgondoltság és a bölcsesség kifejezője. A „7”-es maszkulin páratlan szám a teremtett világ numerikus kifejezője, a „le-het-ős-egek” sikeres megvalósításában segít, valamint a cselekvések esetek és határok közötti megvalósítását támogatja. Marsikus és Szaturnikus rezgésű.
2+7=9. A „9”-es az utolsó egyjegyű páratlan szám, a továbblépést és a tapasztalatokon alapuló megvalósítást jelzi. Több idegen nyelvben az új szó jelentését is magában foglalja. (pl nuevo)
A 27 szem jelentése összegezve: a tudatosan és sikeresen megvalósítható lehetőségek realizálását támogatja.

21 szem

A „2”-es páros szám feminin energia, az „1”-es az első páratlan, maszkulin, szoláris szám. Jelentése a teremtés, kezdet, akarat, az egészséges önérvényesítő szándék kifejezője.
2+1=3. Páratlan maszkulin energia, a cselekvőképességhez szükséges belső harmónia, a priorizálás megjelenítője. Vénuszi rezgéseket hordoz.
A 21 szem jelentése összegezve: az átgondolt, bölcs cselekvésben támogatja a viselő személyt.

18 szem (gyermek méret)

Az „1”-es az első páratlan, maszkulin, szoláris szám. A teremtés, a kezdet az akarat, az egészséges önérvényesítő szándék kifejezője. A „8”-as az utolsó páros egyjegyű szám. Az egyensúly, a két agyfélteke közötti harmonikus együttműködést, információ áramlást támogatja. Vénuszi rezgéseket hordoz.
1+8=9. A “9“-es az utolsó egyjegyű páratlan szám, a továbblépést, a tapasztalatokon alapuló megvalósítást jelzi. Több idegen nyelvben az új szó jelentését is magában foglalja. A tanító kereteket szabályozó Szaturnikus rezgéssel összefüggésbe hozható.
A 18 szem jelentése összegezve: Támogatja a gyermeket hogy a korai iskolai években erőteljesen nyomott lexikális információkat egyensúlyba tartsa a még aktív gyermeki hatásokkal.

Türkiz és Rudraksha karkötő méretek

Szemek nagysága változó: 7-10mm, így minden karkötő mérete picit eltér, de a következő méretekkel érdemes számolni.

27 szemes Türkiz és Rudraksha karkötő

  • összehúzva: 22 CM
  • teljesen szétnyitva: 28 CM

21 szemes Türkiz és Rudraksha karkötő

  • összehúzva: 17 CM
  • teljesen szétnyitva: 24 CM

18 szemes Türkiz és Rudraksha karkötő

  • összehúzva: 15 CM
  • teljesen szétnyitva: 21 CM

A csukló körfogatára érdemes rászámolni 1-2 cm-ert és úgy választani méretet.

 

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Rudraksha

 

Méret: Nepáli karkötők

, ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nepáli Türkiz és Rudraksha karkötő” értékelése elsőként

Kérdések és Válaszok

Még nem érkezett kérdés

Kérdezzen

Kérdését a weboldal képviselője vagy egy másik vásárló fogja megválaszolni.

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi irányelvei és Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

Köszönjük kérdését!

Kérdését megkaptuk és hamarossan válaszolunk. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

Hiba történt a kérdés mentése közben. Kérjük jelezze a weboldal üzemeltetőjének. További információk:

Tudja a választ erre a kérdésre?

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi irányelvei és Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

Köszönjük válaszát!

Válaszát megkaptuk és hamarosan közzétesszük. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt.

Hiba

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: